12. 10. 2023

Berem, berem ...

Spoštovani!

Se tudi vi srečujete z izzivom, kako otroke spodbuditi k branju in jim omogočiti kakovostno bralno izkušnjo? Potrebujete idejo, kako v učencih vzbuditi zanimanje za branje? Razvijanju bralne pismenosti je veliko pozornosti namenjene tudi v gradivih Naša ulica.

V letošnjem šolskem letu lahko preizkusite bralno aktivnost Branje uresničuje sanje, ki bo vaše učnece vključila v branje, razmišljanje in ustvarjalno pisanje. Aktivnost lahko uporabite pri izvajanju bralne značke.

Za vas smo pripravili bralne sličice in plakat z imeni, da bo spremljanje branja še enostavnejše in učinkovitejše. Prenesite si navodila in dodatno gradivo.

Vabljeni, da bolje spoznate gradiva Naša ulica. Naročite svoj ogledni izvod berila ali delovnih zvezkov za slovenščino. Z veseljem vam učna gradiva Naša ulica podrobno predstavimo na vaši šoli ali prek Zoom aplikacije.

Informacije o gradivih Naša ulica: Lučka Goričan (lucka.gorican@dzs.si)

24. 8. 2023

Dobrodošli

Spoštovane učiteljice in učitelji prvega triletja!

Z veseljem vas pozdravljamo ob začetku novega šolskega leta. Verjamemo, da se v učilnice vračate polni energije in se veselite izzivov in priložnosti. Za vas smo pripravili dobrodošlico za učenke in učence v obliki sestavljanke Naša ulica. Izrežite posamezne elemente ter jih pripnite na pano v razredu ali hodniku. Dejavnost lahko izpeljete tudi tako, da učenci sami izrežejo posamezne elemente ter skupaj sestavite svojo ulico.

Elemente sestavljenke lahko uporabite tudi pri obravnavi prometa, v posamezne elemente, na primer v avtomobile lahko zapišete račun ali besede, hišice dopolnite z imeni otrok in uporabite za dežurstvo ali beleženje rojstnih dnih. Šolo pobarvajte v barvah vaše, združite različne elemente in velikosti cest in okrasite učilnico ali hodnik s svojim panojem... Prepričani smo, da imate vi še več idej. Veseli bomo vaših fotografij.

Vabljeni, da jih pošljete na e-naslov lucka.gorican@dzs.si ali jih delite z nami na Facebooku DZS Znanje uresničuje sanje. Vaše fotografije bomo objavili tudi v rubriki Robotarnica.