6. 3. 2023

Promocijski dostop

Pridobite dostop do spletnih vsebin tako, da zahtevate 45-dnevno promocijsko kodo in dostopajte do odlične podpore za učitelje in učence. Vse kar morate narediti je, da nas kontaktirate po e-pošti. Napišite vaše ime in priimek, naziv šole na kateri poučujete in razred za katerega želite promo dostop na nasaulica@dzs.si.

6. 2. 2023

Vesele počitnice

Iks in njegovi prijatelji se radi igrajo in zabavajo. Tukaj je nekaj predlogov iger, ki jih zelo rad preizkuša naš robotek Iks z Milo, Brinom, Svitom in Julijo.  Število igralcev/otrok je poljubno in pri igrah ne potrebujejo nobenih pripomočkov. 

Pridružite se Iksu doma ali v razredu. Najbolje na svežem snegu in mrazu. Brrrr!

1. POLŽ

ŠT. IGRALCEV: pari

PRIPOMOČKI: /

NAMEN: gibanje

Učenci se razdelijo v pare. Eden je polž, ki se zvije v klobčič in zapre oči. Drugi ga želi spraviti iz hišice. Pri tem ne sme uporabljati glasu. Šele, ko se polž dobro počuti in mu je način vabila všeč, pokuka iz hišice.  Ko v celoti prileze iz hišice, vstane in se zahvali za povabilo. Učenca nato vlogi zamenjata.

2. POTUJOČI KLOBČIČ

ŠT. IGRALCEV: poljubno

PRIPOMOČKI: klobčič volne

NAMEN: spoznavanje

Sedimo v krogu. Vodja pove svoje ime in klobčič poda prvemu tako, da pridrži začetek vrvice. Kdor je dobil klobčič, pravtako pove ime, poda klobčič in pridrži vrvico. Nikogar ne izpustimo. Ko so vsi na vrvici, mrežo razpletejo v obratni smeri in ponovijo imena. Klobčič pripotuje nazaj do vodja. Podajamo lahko neurejeno po krogu, besedna sporočila lahko spreminjamo.

3. SESTAVLJANJE SKUPIN

ŠT. IGRALCEV: poljubno

PRIPOMOČKI: 2 različni sliki / kolikor skupin želimo

NAMEN: delo v skupini

Dve različni sliki razrežemo na toliko delov, kolikor članov bo štela ekipa. Nato damo vse koščke slik v vrečo in jih dobro premešamo. Vsak otrok povleče en košček slike. Ko koščke sestavimo v sliko, lahko vidimo, kdo bo v kateri ekipi.