23. 5. 2024

Ustvarili smo svoj vrtiček

Pozdravljeni dragi prijatelji,

učenci 1.b iz OŠ Božidarja Jakca iz Ljubljane so našega robotka Iksa presenetili in mu prek vesoljske pošte poslali fotografiji vrtička. In to posebnega vrtička! Učencu so robotku Iksu napisali še spremno pismo v katerem so zapisali:" Posadili smo fižolčke, jim ustvarili različne pogoje za rast in opazovali spremembe. Ko so naši fižolčki začeli rasti, pa nam je učiteljica povedala pravljico Jakec in čarobni fižolček. Po navdihu pravljice smo ustvarjali in postavljali gradove v našem razrednem kotičku." 

Naš robotek Iks je tako vesel in zadovoljen, da poskakuje iz planeta na planet. In seveda vmes še pride k nam na obisk.

Tisočkrat hvala za vesoljsko e-pošto, ki so mu jo poslali prijatelji, učenci 1.b iz OŠ Božidarja Jakca iz Ljubljane. Posebne pozdrave pošiljata še njihovi učiteljici Nadja Korelc in Irena Koudela.

Iks vas pozdravlja, pošilja objeme in vam želi uspešen konec šolskega leta. 

      

Pišite Iksu na njegov e-poštni nabiralnik nasaulica@dzs.si. Pošljite mu fotografijo, pismo, razglednico ali izdelek ipd. Zelo bo vesel!

25. 3. 2024

Cvetoča voščilnica

Pred vami je ideja za cvetočo voščilnico, ki jo lahko izdelajo učenci za materinski dan. Zakaj ne bi učenci/otroci uporabili svoje domišljije in ustvarjalnosti, da bi svojim mamam izrazili svojo ljubezen in spoštovanje? Lahko vključijo rože, srčke, barvne svinčnike, bleščice - vse, kar jih navdihuje! Pomembno je, da se zabavajo in da je njihova voščilnica iz srca.

CVETOČA VOŠČILNICA