7. 4. 2021

Predstavitev gradiv za glasbeno umetnost

Spletna predstavitev gradiv

Na spletnem seminarju bo predavateljica Marija Pisk (izbor in priredba Glasbena slikanica 1-3, avtorica Breda Oblak) predstavila svoje predloge za vključevanje vseh treh glasbenih dejavnosti v pouk glasbene umetnosti.

Večino učiteljev verjetno še najbolj zanima, kako poslušanje narediti zanimivo in drugačno ter kako na enostaven način vključiti spremljavo, tudi na melodična Orffova glasbila.

Na spletnem srečanju bo predavateljica iz svojih izkušenj predstavila prednosti uporabe gradiv za glasbeno umetnost, pri čemer bo izhajala iz vidika vseh uporabnikov oz. deležnikov: učencev, učiteljev in staršev.

Vabimo vas na predstavitev gradiv v sredo, 7. 4. 2021, s pričetkom ob 17.00.

PRIJAVA

4. 2. 2021

Spoznavanje okolja po meri

Kako med obilico gradiv za spoznavanje okolja izbrati tisto, ki vam bo v oporo, učencem pa ponudilo številne možnosti za ustvarjalno spoznavanje okolja?

Jasen in razumljiv pogled na okolje in naravo ter številne poustvarjalne in raziskovalne dejavnosti so prepričale tudi Jasno Lajevec (učitelj praktik), ki poučuje že vrsto let in je preizkusila prenekatero gradivo. V številnih jo je zmotil obseg snovi, večkrat se ji je zdelo, da ji celo otežijo poučevanje. Ko je preizkusila gradiva Naša ulica, je hitro spoznala, da so ji v pomoč in da ji omogočajo poljubno obravnavo tem. Na spletnem srečanju bo iz svojih izkušenj predstavila prednosti uporabe gradiv za spoznavanje okolja Naša ulica, pri čemer bo izhajala iz vidika vseh uporabnikov oz. deležnikov: učencev, učiteljev in staršev.

Vabimo vas na drugi spletni seminar za učitelje 1. triletja, ki ga bomo izvedli v sredo, 10. 2. 2021, s pričetkom ob 17.00.

Program:

17.00–17.15 Nagovor (Vasja Kožuh, glavni urednik pri založbi DZS in avtor učbenikov za spoznavanje                              okolja za 2. in 3. razred)
17.15–18.00 Predavanje (Jasna Lajevec, učitelj praktik na OŠ Milana Šuštaršiča v Ljubljani)
18.00–18.20 Debata
18.20               Zaključek (Alenka Korenjak, svetovalka za izobraževanje)

Vsak udeleženec spletnega seminarja prejme promocijski dostop do e-vsebin za izbrani razred.
Učitelji, ki boste prijavili svoj aktiv na individualno predstavitev gradiv Naša ulica, prejmete izvod učbenika za spoznavanje okolje po lastni izbiri.

PRIJAVA